
Serdecznie dziękujemy za liczne przybycie i aktywny udział w naszym Dniu Otwartym! Bardzo nam miło, że nasze prelekcje, warsztaty, zabiegi kosmetyczne i porady dietetyczne cieszą się wśród Was niesłabnącą popularnością. Mamy nadzieję, że czas spędzony w naszych murach upłynął Wam miło i owocnie i zobaczymy się ponownie, gdy ruszy rekrutacja :) Zapraszamy do galerii.
![]() |
Miło nam poinformować, że uroczysta Inauguracja roku akademickiego 2017/2018 odbyła się 28 września 2017 r. o godz.16.30 w sali audiowizualnej na wysokim parterze. |
W dniach 21-23 marca 2017 r. Śląska Wyższa Szkoła Medyczna pojawiła się na Ogólnopolskich Targach "EDUKACJA 2017" w katowickim Spodku. Specjalistyczne zabiegi kosmetyczne, profesjonalny makijaż, porady dietetyczne, gotowanie ze studentami Gastronomii – te oraz wiele innych atrakcji czekało na stoisku SWSM.
W dniach 17-18 marca br. w Centrum Dydaktyczno-Kongresowym Wydziału Lekarskiego Uniwersytetu Jagiellońskiego – Collegium Medicum odbyła się II edycja Turnieju Wiedzy Dietetycznej Nutriada, organizowanego przez kierunek dietetyka WL UJ CM.
Rafał Bernatowicz, twórca Bern On Table w rozmowie z Grażyną Studzińską-Cavour.
Dziś Dzień Kobiet, przedstawię Wam więc wyjątkową kobietę, która jest studentką naszej uczelni. Magdalena Gorzkowska pokazuje nam, że siła jest rodzaju żeńskiego. Przeczytajcie Jej krótkie Kalendarium Pasji.
Serdecznie zapraszamy wszystkie osoby zainteresowane naszą ofertą edukacyjną na ciekawe prelekcje, warsztaty, zabiegi kosmetyczne, wizaż oraz analizę składu ciała i porady dietetyczne. Podczas tego wyjątkowego dnia będziecie mogli poznać naszych wykładowców i studentów, zapoznać się z wyposażeniem naszych pracowni oraz z perspektywami zawodowymi, jakie czekają na absolwentów dietetyki, kosmetologii oraz gastronomii.
„W moim przypadku muzyka jest największą i najstarszą pasją. Od niej wszystko się zaczęło.”
Z Piotrem Ave Pobłockim, gitarzystą rockowym, weteranem runmageddonu i dietetykiem rozmawia Grażyna Studzińska-Cavour.
30 listopada gościliśmy w naszych murach Pana Łukasza Konika, który poprowadził mrożący krew w żyłach i nie tylko w nich, pokaz kuchni molekularnej. Cykliczne spotkania z Panem Łukaszem cieszą się niesłabnącą popularnością i stanowią już stały punkt programu w ofercie SWSM. Pokaz połączony został z promocją książki Pana Łukasza "Gastronomia molekularna", która miała swoją premierę w listopadzie.Książki dostępne są już w naszej bibliotece.