
PATRYCJA SMOLIŃSKA, AMELIA PALKA i KAROLINA SIJEWSKA - studentki dietetyki I stopnia - na podium w Turnieju NUTRIADA 2023.
W dniach 5-6 maja 2023 r. drużyna Studenckiego Koła Naukowego „Żywieni wiedzą” w składzie Patrycja Smolińska, Amelia Palka i Karolina Sijewska zajęła III miejsce w Turnieju Wiedzy Dietetycznej NUTRIADA 2023 organizowanym przez kierunek dietetyka Wydziału Lekarskiego Uniwersytetu Jagiellońskiego Collegium Medicum w Krakowie.
Zdjęcia: https://www.cm-uj.krakow.pl/index.php/collegium/aktualnosc/3161
ALEKSANDRA MACIEJEWSKA - studentka VI sem. Dietetyki I stopnia oraz KLAUDIA CESARZ - tegoroczna absolwentka Dietetyki I stopnia - II miejsce w SESJI POSTEROWEJ na Konferencji pt. ,,Żywienie i leczenie żywieniowe w opiece gerontologicznej”
26 maja 2023 r. w Małopolskiej Uczelni Państwowej im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu odbyła się w I Naukowa Konferencja pt. ,,Żywienie i leczenie żywieniowe w opiece gerontologicznej”.
Celem Konferencji było przedstawienie najważniejszych informacji oraz najnowszej wiedzy dotyczącej żywienia i leczenia żywieniowego w opiece gerontologicznej.
W sesji posterowej Klaudia Cesarz oraz Aleksandra Maciejewska zajęły 2 miejsce. Celem pracy było porównanie stanu odżywienia pacjentów w zależności od klasyfikacji zastosowanej do interpretacji skali BMI.
DOMINIKA CHYLIŃSKA – studentka IV semestru dietetyki I stopnia – MISTRZYNIĄ POLSKI W KICK-BOXINGU FORMUŁY K1 i NAJLEPSZĄ ZAWODNICZKĄ TURNIEJU.
Dominika Chylińska studentka kierunku Dietetyka wywalczyła ZŁOTY MEDAL w mistrzostwach Polski w kick-boxingu formuły K1 w Kartuzach, zdobywając jednocześnie przepustkę do reprezentacji Polski K1 na kolejny sezon.
Pani Dominika była niewątpliwą gwiazdą zawodów, zdobyła nie tylko złoto, ale także została wybrana najlepszą zawodniczką w grupie seniorek.
To nie wszystkie sukcesy Pani Dominiki!!!
W poprzednich miesiącach Pani Dominika wzięła udział w turniejach rangi międzynarodowej. W marcu zdobyła Puchar Świata w Insbruku, natomiast w listopadzie została brązową medalistką Mistrzostw Europy odbywających się w tureckiej Antalya.
Aktualnie przygotowuje się do kolejnego Pucharu Świata, który odbędzie się już za dwa tygodnie w Budapeszcie. Natomiast najważniejszym startem tego roku będą Mistrzostwa Świata w Lizbonie, w połowie listopada.
Mistrzostwa Polski https://faktyoswiecim.pl/fakty/dziewczyny-na-medal-foto/
Pucharu Świata https://faktyoswiecim.pl/fakty/dominika-z-pucharem-swiata-foto/
Mistrzostwa Europy https://faktyoswiecim.pl/sport/fakty-mocno-sportowe/dominika-z-brazem-mistrzostw-europy-polfinalowe-kontrowersje/
Źródło zdjeć: https://faktyoswiecim.pl
STUDENCI DIETETYKI SWSM NAJLEPSI W POLSCE – pierwsze miejsce w Turnieju Wiedzy Dietetycznej NUTRIADA 2022
W dniach 6-7 maja 2022 roku odbył się Turniej Wiedzy Dietetycznej NUTRIADA 2022 organizowany przez kierunek dietetyka Wydziału Lekarskiego Uniwersytetu Jagielońskiego Collegium Medicum w Krakowie.
SWSM reprezentowały dwie trzyosobowe drużyny Koła Naukowego Dietetyków SWSM ŻYWIENI WIEDZĄ.
Drużyna w składzie: Klaudia Cesarz, Dominika Klimek oraz Paulina Bartelak zwyciężyła pokonując pozostałe 14 drużyn dietetyków z całej Polski
Opiekę nad drużyną sprawował Pan mgr Bartłomiej Dorożyński.
Więcej informacji: https://www.cm-uj.krakow.pl/index.php/collegium/aktualnosc/2921
JAKUB DOLECIŃSKI, student VI sem. dietetyki - Mistrzem Europy w Kulturystyce.
Jakub Doleciński zdobył złoty medal na Mistrzostwach Europy w Kulturystyce i Fitness w kategorii Junior Men's Bodybuilding 16-23 Years, Open. Mistrzostwa odbyły się w dniu 07.05.2022 w Hiszpanii w Santa Susanna.
ANNA URBAN, studentka IV sem. dietetyki, odniosła sukcesy na Festiwalu Sportów Sylwetkowych NPC Worldwide w Warszawie.
Anna Urban 23 kwietnia 2022 zaprezentowała się na 8 edycji Festiwalu Sportów Sylwetkowych NPC Worldwide w Warszawie, gdzie w kategorii juniorek uplasowała się na 3 miejscu, a w kategorii Novice D wywalczyła miejsce 1.
Dorota Szymańska – tegoroczna absolwentka Dietetyki I stopnia autorką książki o tytule "Kuchnia malucha. Profesjonalny poradnik żywienia małych dzieci".
Opis od wydawcy:
Poradnik napisany przez profesjonalnego dietetyka dziecięcego. Opisuje żywienie dziecka w pierwszych 3 latach życia zgodnie z aktualnymi zaleceniami WHO (Światowej Organizacjo Zdrowia). Zawiera szereg fachowych informacji: zasady prawidłowego komponowania posiłków, warunki rozszerzania diety o nowe pokarmy, karmienie malucha w czasie choroby, interakcje leków ze składnikami pożywienia, problemy z alergią pokarmową oraz wiele innych praktycznych wskazówek. Podane konkretne przepisy kulinarne, a także przykładowe jadłospisy ułatwiają prowadzenie prawidłowej diety dziecka.
Magdalena Kokot – studentka Dietetyki I stopnia - została zwyciężczynią konkursu na najlepszy e-book z przepisami dla sportowców w grupie 6DSN1.
Studenci dietetyki I stopnia z grup 5DSN1 i 6DSN1 w ramach realizacji modułu Pracownia żywienia w specjalności dietetyka w sporcie i odnowie biologicznej wzięli udział w konkursie zorganizowanym przez Panią mgr inż. Annę Załubską na najlepszy e-book z przepisami dla sportowców.
Zwyciężczynią konkursu w grupie 6DSN1 została Pani Magdalena Kokot – autorka e-booka pt. "ULTRANASTAWIENIE Kulinarny poradnik dla biegaczy".
Serdecznie gratulujemy!
Anna Piekarczyk i Katarzyna Olejniczak – absolwentki dietetyki I stopnia wydały kolejną książkę pt. "Kiedy dziecko waży za dużo".
Od wydawcy:
Szacuje się, że problemy z utrzymaniem prawidłowej masy ciała ma już ok. 25% polskiej populacji, w tym również co piąte dziecko. Kiedy dotyczy to nas samych, łatwiej jest zrozumieć zagrożenie i znaleźć w sobie motywację do zmian.
Co jednak zrobić, kiedy nadwagę ma nasze dziecko? Jak pomóc mu wrócić do prawidłowej wagi, nie wywierając niepotrzebnego stresu i nie odbierając radości z jedzenia?
Dzięki tej książce zdobędziesz wiedzę, którą powinien dziś posiadać każdy rodzic:
Skąd bierze się nadwaga u dzieci? Jak jej zapobiegać?
Jakie mogą być konsekwencje otyłości w późniejszym życiu dziecka?
Jakie są najczęstsze błędy żywieniowe i jak ich uniknąć?
Jak stworzyć jadłospis, który będzie zdrowy, smaczny i zbilansowany?
Jakub Dobaj – student Dietetyki I stopnia - został zwycięzcą konkursu na najlepszy e-book z przepisami dla sportowców.
Studenci dietetyki I stopnia z grup 5DSN1 i 6DSN1 w ramach realizacji modułu Pracownia żywienia w specjalności dietetyka w sporcie i odnowie biologicznej wzięli udział w konkursie zorganizowanym przez Panią mgr inż. Annę Załubską na najlepszy e-book z przepisami dla sportowców.
Zwycięzcą konkursu został Pan Jakub Dobaj - autor e-booka pt. "Jedz smacznie dźwigaj więcej".
Serdecznie gratulujemy!
Anna Piekarczyk i Katarzyna Olejniczak – absolwentki dietetyki I stopnia wydały książkę "S.O.S. dla stawów. Wsparcie żywieniowe w chorobach reumatycznych".
Na łamach książki autorki podpowiadają, o jakie składniki należy wzbogacić swoją dietę w poszczególnych schorzeniach reumatoidalnych m.in. takich jak RZS, fibromalgia, łuszczyca stawowa. Omawiają rolę suplementacji, a także psychiki w leczeniu tych chorób. Rozprawiają się z mitami na temat żywienia, podają gotowe jadłospisy oraz liczne przepisy, dzięki którym można bezpiecznie i sprawnie wprowadzić ich zalecenia do codziennego menu.
Rafał Barczyk – student dietetyki I stopnia:
zajął I miejsce w VIII Akademickich Mistrzostwach Śląska 2019/2020 w Wyciskaniu Sztangi Leżąc, kategoria 66 kg, 11.12.2019 Katowice;
zajął I miejsce w Pucharze Zarządu Głównego w Klasycznym Wyciskaniu Sztangi Leżąc, kategoria 66 kg - Akademicki Puchar Polski w Łodzi, 21.12.2019.
Jakub Doleciński – student dietetyki I stopnia – zajął I miejsce w VIII Akademickich Mistrzostwach Śląska 2019/2020 w Wyciskaniu Sztangi Leżąc, kategoria 93 kg, 11.12.2019 Katowice.
Marcin Oleś – student dietetyki I stopnia:
zajął 4 miejsce w VIII Akademickich Mistrzostwach Śląska 2019/2020 w Wyciskaniu Sztangi Leżąc, kategoria 93 kg, 11.12.2019 Katowice;
zajął I miejsce w Pucharze Zarządu Głównego w Klasycznym Wyciskaniu Sztangi Leżąc, kategoria 93 kg - Akademicki Puchar Polski w Łodzi, 21.12.2019
Alicja Tomeczek – studentka dietetyki I stopnia – zajęła 10 miejsce w VIII Akademickich Mistrzostwach Śląska 2019/2020 w Wyciskaniu Sztangi Leżąc, 11.12.2019 Katowice.
Maciej Ścierski – student Dietetyki I stopnia
zajął 2 miejsce w wyścigu BIKE PARK STOŻEK - Wisła Łabajów, 12.10.2019
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dominik Król – student dietetyki I stopnia - zdobył złoty medal w Kickboxingu formuła Semi Contact podczas Pucharu Świata, który odbył się 26 października 2019 r. w Mikołowie.
Maria Brzegowy – studentka dietetyki II stopnia jest współautorką książki "Nie daj się rakowi! Wsparcie żywieniowe w chorobie nowotworowej".
Opis od wydawcy:
Choroby nowotworowe są plagą współczesnej cywilizacji. Aby im zapobiec niezbędna jest odpowiednia codzienna profilaktyka, a w przypadku zachorowania również odpowiednie odżywianie organizmu. Niniejszy poradnik został podzielony na dwie części. Pierwsza została poświęcona odpowiedniej profilaktyce żywienia, czyli co jeść, aby zmniejszyć ryzyko zachorowania. Druga jest przeznaczona dla osób już chorych oraz ich bliskich. Autorki podpowiadają, jak wzmocnić osłabiony organizm oraz jak się odżywiać, aby uniknąć dolegliwości często towarzyszących leczeniu nowotworów takich jak: wymioty, biegunki, zaburzenia smaku itp.
Zawarte w książce gotowe jadłospisy wraz z przepisami, są zgodne z zaleceniami międzynarodowych instytucji zajmujących się leczeniem żywieniowym w leczeniu chorób nowotworowych.
Maria Brzegowy – studentka dietetyki II stopnia jest współautorką artykułu: "Co nowego w żywieniu dojelitowym w 2018?" opublikowanego w czasopiśmie POSTĘPY ŻYWIENIA KLINICZNEGO NUMER 4.2018 GRUDZIEŃ.
Natalia Bujok – studentka dietetyki II stopnia - jest autorką artykułów opublikowanych w serwisie Dietetycy.org.pl:
Suszone jabłka – czy i jak je przygotować?, 28.08.2019 https://dietetycy.org.pl/suszone-jablka/
Otyłość – jedna z głównych chorób cywilizacyjnych, 14.08.2019 https://dietetycy.org.pl/otylosc/
Nordic Walking – efektywny trening, czy zwykła moda?, 22.06.2019 https://dietetycy.org.pl/nordic-walking/
Dieta a zespół napięcia przedmiesiączkowego, 06.05.2019 https://dietetycy.org.pl/dieta-a-zespol-napiecia-przedmiesiaczkowego/
Rzeżucha – bogactwo składników odżywczych w doniczce, 05.05.2019 https://dietetycy.org.pl/rzezucha-bogactwo-skladnikow-odzywczych-w-doniczce/
Czy warto jeść czekoladę?, 17.04.2019 https://dietetycy.org.pl/czy-warto-jesc-czekolade/
Atopowe zapalenie skóry a depresja?, 18.03.2019 https://dietetycy.org.pl/atopowe-zapalenie-skory-a-depresja/
Por, 28.12.2018 https://dietetycy.org.pl/por/
Alergia na nikiel, 02.12.2018 https://dietetycy.org.pl/alergia-na-nikiel/
Marlena Cholewa (Budźko) - studentka dietetyki II stopnia
jest współautorką artykułu pt. "Wiedza osób po 50 roku życia zamieszkujących województwo opolskie na temat suplementów diety witaminowo-mineralnych" opublikowanego w czasopiśmie Bromatologia i Chemia Toksykologiczna, lipiec 2019.
Artykuł dostępny jest na stronie: https://www.ptfarm.pl/wydawnictwa/czasopisma/bromatologia-i-chemia-toksykologiczna/117/-/28159.
jest współautorką rozdziału pt. "Nawyki żywieniowe i aktywność fizyczna w kontekście redukcji masy ciała u kobiet", który ukazał się w publikacji Społeczeństwo i gospodarka wobec wyzwań współczesności - istniejące i spodziewane determinanty rozwoju, red. Iwona Gawron, Marek Reichel, Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Nowym Sączu, Nowy Sącz 2019.
Jagoda Kłębek - studentka dietetyki II stopnia
jest współautorką artykułu pt. "Ocena sposobu żywienia i jego rola u osób chorujących na nieswoiste zapalenie jelit" opublikowanego w czasopiśmie Bromatologia i Chemia Toksykologiczna, lipiec 2019.
Artykuł dostępny jest na stronie: https://www.ptfarm.pl/wydawnictwa/czasopisma/bromatologia-i-chemia-toksykologiczna/117/-/28160.
jest współautorką rozdziału pt. "Nawyki żywieniowe i aktywność fizyczna w kontekście redukcji masy ciała u kobiet", który ukazał się w publikacji Społeczeństwo i gospodarka wobec wyzwań współczesności - istniejące i spodziewane determinanty rozwoju, red. Iwona Gawron, Marek Reichel, Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Nowym Sączu, Nowy Sącz 2019
Małgorzata Ziętek – studentka dietetyki II stopnia - jest członkiem grupy tanecznej METRO, trenuje w szkole tańca Azyl Studio Tańca i Ruchu w Gliwicach.
09.06.2019 - trener-choreograf grupy Hip-Hop Girls - 1 miejsce w kategorii Formacje powyżej 10 lat na zawodach Metro Contest 2019 w Bytomiu,
26.05.2019 - 17 miejsce w kategorii HipHop Kingz International Crew Competitions na międzynarodowych zawodach HipHop Kingz International Dance Festival 2019 w Tilburg (Holandia),
27.04.2019 - 2 miejsce w kategorii Hip-Hop +17 lat solo 1vs1 na zawodach Czorne Densy Contest 2019 w Chorzowie,
12-13.04.2019 - Miejsce w TOP16 (najlepszej 16-stce wszystkich zawodników) w kategorii Hip-Hop solo 1vs1 na zawodach międzynarodowych Red Bull BC One Camp Poland 2019 w Krakowie,
05.01.2019 - Miejsce w Top4 Female (najlepszej czwórce kobiet spośród wszystkich zawodniczek) w kategorii RAP solo na zawodach Pasibrzuch Dance Contest vol. 5 we Wrocławiu,
27.10.2018 - I miejsce w kategorii Formacje Street Dance 16-30 lat na zawodach Bitwa na Taniec we Wrocławiu,
27.10.2018 - Miejsce w TOP16 (najlepszej 16-stce wszystkich zawodników) w kategorii Hip-Hop dance solos 1vs1 powyżej 15 lat na zawodach Bitwa na Taniec we Wrocławiu.
Marta Staroń – studenta dietetyki I stopnia, bohaterka pierwszej edycji Ninja Warrior Polska, jedyna kobieta w półfinale. Zdjęcia i filmy, jak pokonywała ekstremalny tor przeszkód zobaczcie tutaj: https://www.facebook.com/staronmarta/
![]() |
![]() |
![]() |
Magdalena Gorzkowska opowiada o swoich wyprawach i planach na przyszłość w Dzień Dobry TVN.
https://dziendobry.tvn.pl/a/magdalena-gorzkowska-zdobyla-mount-everest-jako-najmlodsza-polka-w-historii
Karolina Węgrzyn, Marcela Wąs oraz Bartłomiej Dorożyński – studenci dietetyki II stopnia zajęli IV miejsce w Turnieju Wiedzy Dietetycznej NUTRIADA 2019, który odbył się w Krakowie w dniach 22-23 marca 2019 r.
Magdalena Gorzkowska – studentka dietetyki I stopnia, na szczycie Makalu - 8463m, druga Polka w historii zdobywa piątą co do wysokości górę Ziemi.
https://www.instagram.com/p/BxkVdPGoJKP/?igshid=189qua4eb272l
Maciej Ścierski – student Dietetyki I stopnia:
zajął 1 miejsce w ogólnopolskim wyścigu Gwiazda Południa, Maków Podhalański, 12.07.2019 - Klasyfikacja generalna,
zajął 1 miejsce w ogólnopolskim wyścigu kolarskim Lang Team Maraton w Krakowie, 11.05.2019,
zajął 3 miejsce w ogólnopolskim wyścigu kolarskim Bike Atelier Maraton w Ustroniu, 19.05.2019,
zajął 3 miejsce w ogólnopolskim wyścigu kolarskim Bike Atelier Maraton w Dąbrowie Górniczej, 05.05.2019,
zajął 12 miejsce w Akademickich Mistrzostwach Polski w kolarstwie górskim MTB, start wspólny, Ogrodzieniec, 28.04.2019,
zajął 19 miejsce w Akademickich Mistrzostwach Polski 2018/2019 w kolarstwie górskim mężczyzn, Ogrodzieniec, 26-28.04.2019 r. - wyścig indywidualny na czas,
zajął 4 miejsce na Akademickich Mistrzostwach Śląska w kolarstwie górskim, klasyfikacja indywidualna mężczyzn, III edycja Wodzisław Śląski, 24 marca 2019.
Publikacje:
jest autorem artykułu pt. "Odbudowa glikogenu mięśniowego po wysiłku fizycznym" opublikowanego w serwisie www.wysportowani-portal-kolarski.pl, 22.05.2019
http://wysportowani-portal-kolarski.pl/odbudowa-glikogenu-miesniowego-wysilku-fizycznym/
jest autorem artykułu pt. "Jak ukończyć wyścig etapowy?" opublikowanego w serwisie www.wysportowani-portal-kolarski.pl, 23.07.2019
http://wysportowani-portal-kolarski.pl/ukonczyc-wyscig-etapowy/
Mateusz Szymura – student Dietetyki I stopnia - właściciel piekarni i sklepu Bekaryjo - wywiad w czasopiśmie Mistrz Branży MARZEC 2019, artykuł z cyklu Rozmowa Mistrza Branży.
Marcin Oleś – student Dietetyki I stopnia:
uczestniczył w Akademickich Mistrzostwach Polski w Trójboju Siłowym Klasycznym, kategoria 83 kg, w których zajął 10 miejsce, zawody odbyły się w Katowicach w dniach 03-05.05.2019,
zajął I miejsce w Akademickich Mistrzostwach Śląska w Trójboju Siłowym Klasycznym, kategoria 83 kg, 10.03.2019 Bytom,
zajął I miejsce w Akademickich Mistrzostwach Śląska 2018/2019 w Wyciskaniu Sztangi Leżąc, kategoria 83 kg, 05.12.2018 Katowice,
zajął VIII miejsce w V PUCHARZE POLSKI w Trójboju siłowym klasycznym w kategorii 83 kg, JUNIOR do lat 23, 07.09.2019 Skierniewice.
Rafał Barczyk – student Dietetyki I stopnia:
uczestniczył w Akademickich Mistrzostwach Polski w Trójboju Siłowym Klasycznym, kategoria 66 kg, w których zajął 8 miejsce, zawody odbyły się w Katowicach w dniach 03-05.05.2019.
zajął II miejsce w Akademickich Mistrzostwach Śląska w Trójboju Siłowym Klasycznym, kategoria 66 kg, 10.03.2019 Bytom.
zajął I miejsce w Akademickich Mistrzostwach Śląska 2018/2019 w Wyciskaniu Sztangi Leżąc, kategoria 66 kg, 05.12.2018 Katowice.
Magdalena Gorzkowska – studentka Dietetyki I stopnia - zdobywa Mount Everest - jako najmłodsza Polska w historii.
Aneta Bochenek – absolwentka Dietetyki I stopnia - zdobyła nagrodę główną w konkursie na najlepszą pracę licencjacką, 27.09.2018 Katowice.
Angelika Targos – absolwentka Dietetyki II stopnia - zdobyła nagrodę główną w konkursie na najlepszą pracę magisterską, 27.09.2018 Katowice.
Maciej Ścierski – student Dietetyki I stopnia - zajął V miejsce na Mistrzostwach Polski w Maratonie MTB kat. Masters i Cyklosport, 30.09.2018r., Szymany - Port Lotniczy Olsztyn - Mazury, kat. Cyklosport Mężczyzn.
Aleksandra Bryś – studentka Dietetyki I stopnia - jest współautorką artykułu Nawyki żywieniowe u dzieci w wieku przedszkolnym z terenu Katowic opublikowanego w czasopiśmie Pielęgniarstwo i Zdrowie Publiczne Nursing and Public Health 2018, tom 8, nr 3, lipiec-wrzesień.
Piotr Kaleta – student Dietetyki I stopnia - jest współautorem artykułu Częstość występowania robaczyc u dzieci w wieku przedszkolnym. Określenie czynników predysponujących opublikowanego w czasopiśmie Medycyna Rodzinna 4/2018.
Grażyna Kołodziej – studentka Dietetyki I stopnia - jest współautorką artykułu Profilaktyka i terapia żywieniowa w chorobie wrzodowej żołądka opublikowanego w czasopiśmie Medycyna Rodzinna 3/2018.
Marta Sorbal – studentka Dietetyki I stopnia - jest współautorką artykułu Świadomość prewencyjnego działania diety oraz nawyki żywieniowe kobiet z chorobami tarczycy w wieku 20-50 lat opublikowanego w czasopiśmie Medycyna Rodzinna 2A/2018.
Maciej Ścierski – student Dietetyki I stopnia - zajął 21 miejsce na Mistrzostwach Polski Masters i Cyklosport w Kolarstwie Szosowym ze startu wspólnego, 01.07.2018r., Starachowice, kat. Cyklosport Mężczyzn CM20.
Marcin Oleś – student Dietetyki I stopnia - zajął I miejsce w Akademickich Mistrzostwach Śląska 2017/2018 w wyciskaniu sztangi leżąc w kategorii wagowej 83 kg mężczyzn, 06.06.2018r. Akademia Wychowania Fizycznego im. Jerzego kukuczki w Katowicach.
Rafał Barczyk – student Dietetyki I stopnia -zajął II miejsce w Akademickich Mistrzostwach Śląska 2017/2018 w wyciskaniu sztangi leżąc w kategorii wagowej 66 kg mężczyzn, 06.06.2018r. Akademia Wychowania Fizycznego im. Jerzego kukuczki w Katowicach.
Magdalena Ziętek – studentka Dietetyki II stopnia - zdobyła II miejsce w zawodach Battle Day dla Cetowego w Oleśnicy w kategorii Hip-Hop 1vs1, 12.05.2018, Oleśnica oraz 1 miejsce w zawodach Śląska Biba w Katowicach w kategorii Formacje Street Dance Master powyżej 16 lat, 26.05.2018, Katowice.
Maciej Ścierski – student Dietetyki I stopnia - brał udział w Akademickich Mistrzostwach Śląska 2017/2018 w kolarstwie górskim, IV edycja - Chorzów, 13.05.2018r., gdzie zajął:
2 miejsce w klasyfikacji indywidualnej mężczyzn
16 w wyścigu Indywidualnym na czas mężczyzn
18 miejsce w Wyścigu Głównym Mężczyzn
Marcin Magiera, Magdalena Sobolewska, Aneta Pietrzak – studenci Dietetyki II stopnia - zajęli II miejsce w Turnieju Wiedzy Dietetycznej NUTRIADA 2018, 16-17.03.2018 Kraków.
Marcin Oleś – student Dietetyki I stopnia - zajął III miejsce w w Akademickich Mistrzostwach Śląska 2017/2018 w Trójboju Siłowym Mężczyzn w kategorii wagowej 83 kg, 03.03.2018, Bytom.
Magdalena Ziętek – studentka Dietetyki II stopnia zajęła:
I miejsce w zawodach Czorne Densy Contest w Chorzowie w kategorii Formacje 17+, 15.04.2018, Chorzów,
I miejsce w zawodach Street Dance Story we Wrocławiu w kategorii Formacje Street Dance Showcase (powyżej 20 lat), 03.03.2018, Wrocław,
III miejsce w I Turnieju Tańca Nowoczesnego Gold Contest w Gliwicach w kategorii Formacje, 24.02.2018, Gliwice,
I miejsce w zawodach organizowanych przez szkołę tańca Break Nuts Dance Studio w Łodzi w kategorii Hip Hop 2vs2, 07.10.2017, Łódź,
© Śląska Wyższa Szkoła Medyczna w Katowicach
40-085 Katowice (centrum), Mickiewicza 29
tel./fax 32 207 27 10
info@swsm.pl
Informujemy że ta strona stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Aby dowiedzieć się jak zarządzać plikami cookies, kliknij tutaj. | |
ZAMKNIJ |