Uczelnia

Dla kandydata

Dla studenta

Kursy i szkolenia

Kontakt

Więcej

Zwiń menu

Dietetyka II stopnia

Forma

stacjonarna / niestacjonarna

Czas trwania

4 semestry

Poziom

II stopnia, magisterskie

Cena od

476 zł / rata

Naukę w SWSM w ramach studiów II stopnia (magisterskich) można pobierać w ramach dwóch form studiów. W poszczególnych formach zajęcia odbywają się wg następujących harmonogramów:

Forma stacjonarna (dzienna) – zajęcia (zajęcia praktyczne, ćwiczenia, ćwiczenia seminaryjne, wykłady) odbywają się od poniedziałku do piątku.

 

Forma niestacjonarna (zaoczna) – zajęcia (zajęcia praktyczne, ćwiczenia, ćwiczenia seminaryjne, wykłady) odbywają się  zwyczajowo co dwa tygodnie, w piątki od godziny 16:00, soboty i w niedziele.

Nazwa przedmiotu
sem. I
sem. II
sem. III
sem. IV
Zajęcia ogólnouczelniane
Język angielski specjalistyczny
Zasady BHP
Systemy informatyczne
Ochrona własności intelektualnej
Metodologia badań naukowych
Zajęcia kształcenia ogólnego
Patofizjologia kliniczna
Elementy psychologii i komunikacja interpersonalna
Podstawy przedsiebiorczości z elementami prawa
Zajęcia podstawowe dla kierunku
Diagnostyka laboratoryjna
Immunologia i immunodietetyka
Chemiczne i fizyczne aspekty żywności
Somatometria
Dietetyka specjalistyczna
Dietetyka sportowa
Neurodietetyka
Nadzór sanitarno-epidemiologiczny
Demografia i epidemiologia żywieniowa
Nietolerancje pokarmowe i alergologia
Nutrigenomika
Prewencja pierwotna i wtórna chorób cywilizacyjnych
Dietetyka bariatryczna
Przygotowanie do praktyk zawodowych
Praktyka zawodowa 1
Praktyka zawodowa 2a
Praktyka zawodowa 2b
Seminarium dyplomowe
Blok modułów do wyboru w zakresie: Żywienie kliniczne
Podstawy żywienia klinicznego
Leczenie żywieniowe w chirurgii
Leczenie żywieniowe w chorobach nerek
Leczenie żywieniowe w gastroenterologii
Leczenie żywieniowe w onkologii
Leczenie żywieniowe w neonatologii, dzieci i młodzieży
Żywienie osób w podeszłym wieku
Leczenie żywieniowe w chorobie oparzeniowej, pacjentów ciężko chorych i septycznych
Pracownia dietetyki i żywienia w zakresie żywienie kliniczne
Praktyka zawodowa w zakresie żywienia klinicznego
Blok modułów do wyboru w zakresie: Ziołolecznictwo i suplementacja
Biochemia roślin leczniczych
Towaroznawstwo żywności funkcjonalnej i suplementów diety
Farmakognozja
Fitoterapia i apiterapia
Żywność ekologiczna
Rośliny przyprawowe i aromatyczne
Prawne aspekty obrotu suplementami i produktami leczniczymi roślinnymi
Toksykologia składników żywieniowych
Pracownia dietetyki i żywienia w zakresie ziołolecznictwa i suplementacji
Praktyka zawodowa w zakresie ziołolecznictwo i suplementacja
Blok modułów do wyboru w zakresie: Psychodietetyka
Społeczno-kulturowe uwarunkowania zachowań zdrowotnych
Psychologia osobowości
Psychologia zdrowia i żywienia
Terapia zaburzeń odżywiania
Terapia nadwagi i otyłości
Psychopatologia z elementami nutripsychiatrii
Promocja zdrowego trybu życia, edukacja i poradnictwo
Coaching i trening interpersonalny
Toksykologia i skutki zdrowotne stosowania substancji psychoaktywnych
Pracownia dietetyki i żywienia w zakresie psychodietetyka
Praktyka zawodowa w zakresie psychodietetyki
Skip to content