Uczelnia

Dla kandydata

Dla studenta

Kursy i szkolenia

Kontakt

Więcej

Zwiń menu

Rok Akademicki 2019/2020

Agnieszka Kulpa

studentka Dietetyki II st. – została wyróżniona w Konkursie na najlepszą pracę magisterską „Porównanie wiedzy żywieniowej rodziców rozszerzających dietę dzieci metodą tradycyjną i rodziców stosujących metodę BLW” .

Aleksandra Zator

studentka Dietetyki II st. – została wyróżniona w Konkursie na najlepszą pracę magisterską „Ocena wiedzy osób chorych na stwardnienie rozsiane na temat dietoterapii”.

Magdalena Kokot

studentka Dietetyki I stopnia – została zwyciężczynią konkursu na najlepszy e-book z przepisami dla sportowców w grupie 6DSN1.

 

Studenci dietetyki I stopnia z grup 5DSN1 i 6DSN1 w ramach realizacji modułu Pracownia żywienia w specjalności dietetyka w sporcie i odnowie biologicznej wzięli udział w konkursie zorganizowanym przez Panią mgr inż. Annę Załubską na najlepszy e-book z przepisami dla sportowców.

 

Zwyciężczynią konkursu w grupie 6DSN1 została Pani Magdalena Kokot – autorka e-booka pt. „ULTRANASTAWIENIE Kulinarny poradnik dla biegaczy”.

 

Serdecznie gratulujemy!

Anna Piekarczyk i Katarzyna Olejniczak

absolwentki dietetyki I stopnia wydały kolejną książkę pt. „Kiedy dziecko waży za dużo”.

 

Od wydawcy:

Chcesz pomóc dziecku z nadwagą? Nie działaj na własną rękę – skorzystaj z porad dietetyka!
Szacuje się, że problemy z utrzymaniem prawidłowej masy ciała ma już ok. 25% polskiej populacji, w tym również co piąte dziecko. Kiedy dotyczy to nas samych, łatwiej jest zrozumieć zagrożenie i znaleźć w sobie motywację do zmian.

 

Co jednak zrobić, kiedy nadwagę ma nasze dziecko? Jak pomóc mu wrócić do prawidłowej wagi, nie wywierając niepotrzebnego stresu i nie odbierając radości z jedzenia?

 

Dzięki tej książce zdobędziesz wiedzę, którą powinien dziś posiadać każdy rodzic:

  • Skąd bierze się nadwaga u dzieci? Jak jej zapobiegać?
  • Jakie mogą być konsekwencje otyłości w późniejszym życiu dziecka?
  • Jakie są najczęstsze błędy żywieniowe i jak ich uniknąć?
  • Jak stworzyć jadłospis, który będzie zdrowy, smaczny i zbilansowany?

 

To od twoich wyborów zależy zdrowie twojego dziecka! Od-wagi!

absolwentki dietetyki I stopnia wydały książkę „S.O.S. dla stawów. Wsparcie żywieniowe w chorobach reumatycznych”.

 

Na łamach książki autorki podpowiadają, o jakie składniki należy wzbogacić swoją dietę w poszczególnych schorzeniach reumatoidalnych m.in. takich jak RZS, fibromalgia, łuszczyca stawowa. Omawiają rolę suplementacji, a także psychiki w leczeniu tych chorób. Rozprawiają się z mitami na temat żywienia, podają gotowe jadłospisy oraz liczne przepisy, dzięki którym można bezpiecznie i sprawnie wprowadzić ich zalecenia do codziennego menu.

Jakub Dobaj

student Dietetyki I stopnia – został zwycięzcą konkursu na najlepszy e-book z przepisami dla sportowców.

 

Studenci dietetyki I stopnia z grup 5DSN1 i 6DSN1 w ramach realizacji modułu Pracownia żywienia w specjalności dietetyka w sporcie i odnowie biologicznej wzięli udział w konkursie zorganizowanym przez Panią mgr inż. Annę Załubską na najlepszy e-book z przepisami dla sportowców.

 

Zwycięzcą konkursu został Pan Jakub Dobaj – autor e-booka pt. „Jedz smacznie dźwigaj więcej”.

 

Serdecznie gratulujemy!

Rafał Barczyk

– student dietetyki I stopnia:

  • zajął I miejsce w VIII Akademickich Mistrzostwach Śląska 2019/2020 w Wyciskaniu Sztangi Leżąc, kategoria 66 kg, 11.12.2019 Katowice;
  • zajął I miejsce w Pucharze Zarządu Głównego w Klasycznym Wyciskaniu Sztangi Leżąc, kategoria 66 kg – Akademicki Puchar Polski w Łodzi, 21.12.2019.

Jakub Doleciński

– student dietetyki I stopnia – zajął I miejsce w VIII Akademickich Mistrzostwach Śląska 2019/2020 w Wyciskaniu Sztangi Leżąc, kategoria 93 kg, 11.12.2019 Katowice.

Marcin Oleś

– student dietetyki I stopnia:

  • zajął 4 miejsce w VIII Akademickich Mistrzostwach Śląska 2019/2020 w Wyciskaniu Sztangi Leżąc, kategoria 93 kg, 11.12.2019 Katowice;
  • zajął I miejsce w Pucharze Zarządu Głównego w Klasycznym Wyciskaniu Sztangi Leżąc, kategoria 93 kg – Akademicki Puchar Polski w Łodzi, 21.12.2019

Alicja Tomeczek

– studentka dietetyki I stopnia – zajęła 10 miejsce w VIII Akademickich Mistrzostwach Śląska 2019/2020 w Wyciskaniu Sztangi Leżąc, 11.12.2019 Katowice.

Maciej Ścierski

– student Dietetyki I stopnia

  • zajął 2 miejsce w wyścigu BIKE PARK STOŻEK – Wisła Łabajów, 12.10.2019

Dominik Król

– student dietetyki I stopnia – zdobył złoty medal w Kickboxingu formuła Semi Contact podczas Pucharu Świata, który odbył się 26 października 2019 r. w Mikołowie.

Skip to content