
Biuro Karier zaprasza na
na którym mgr Mariusz Wojciechowski – członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich, posiadający tytuł Spanish Wine Specialist, a także Wine and Spirit Education Trust 3 Advanced wprowadzi uczestników szkolenia do świata win hiszpańskich.
02.06.2023 (piątek) godz. 16:00 - 21:00, sala 215
Czas trwania warsztatu: 5 godzin
Liczba uczestników: 20 osób
Prowadzący: mgr Mariusz Wojciechowski - członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich, posiadający tytuł Spanish Wine Specialist, a także Wine and Spirit Education Trust 3 Advanced
Koszt szkolenia: 75,00 zł (promocyjna cena tylko dla studentów SWSM).
Kwotę tą należy wpłacić na swoje indywidualne konto, na które wpłacają Państwo czesne.
Opłatę za szkolenie należy uregulować do dn. 26.05.2023. W tytule przelewu proszę wpisać "Akademia win hiszpańskich".
Uczestnicy otrzymują CERTYFIKAT potwierdzający udział w szkoleniu.
Na Półwyspie Iberyjskim powstają jedne z najciekawszych i najbardziej przekrojowych win świata. Czy znasz klucz do ich zrozumienia? Najważniejsze regiony? Najważniejsze szczepy? Czy umiesz rozszyfrować etykiety? Czy może drapiesz się po głowie, gdy w restauracji przeglądasz kartę win? Jeżeli chcesz zrozumieć wina hiszpańskie i spróbować klasyków z najważniejszych regionów - ta degustacja jest idealna dla Ciebie!
Bierzo Campo de Borja Jerez-Xérès-Sherry La Mancha Murcja Nawarra Penedes Priorat Rias Baixas Rioja Ribera del Duero Rueda Toro zrozumiesz historię każdego regionu, poznasz główne szczepy oraz najważniejszych producentów, poznasz główne rodzaje win, które powstają w danym regionie, zdegustujesz 10-12 rodzajów wina, nauczysz się czytać etykiety win hiszpańskich, poznasz podstawy prawa winiarskiego, zrozumiesz, jak systematycznie oceniać wino w ciemno i na co zwracać uwagę podczas degustacji, karta win hiszpańskich w restauracji nie będzie miała przed Tobą tajemnic.
Regiony, które poznasz:
Czego się nauczysz?
Zapisy są prowadzone do dnia 26.05.2023 lub do wyczerpania miejsc na podstawie zgłoszeń mailowych. Zgłoszenia proszę wysyłać na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript. . W treści maila należy podać nazwę szkolenia "Akademia win hiszpańskich".
Liczy się kolejność zgłoszeń. Szkolenie odbędzie się pod warunkiem zebrania grupy 20-sto osobowej w danym terminie.
UWAGA!!! Zgłoszenie mailowe jest równoznaczne z deklaracją dokonania opłaty za udział w szkoleniu.
Biuro Karier SWSM zaprasza na
na którym mgr Mariusz Wojciechowski – członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich, posiadający tytuł Spanish Wine Specialist, a także Wine and Spirit Education Trust 3 Advanced wprowadzi uczestników szkolenia do świata win.
19.05.2023 (piątek) godz. 16:00 - 21:00, sala 215
Czas trwania warsztatu: 5 godzin
Liczba uczestników: 20 osób
Prowadzący: mgr Mariusz Wojciechowski - Członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich, posiadający tytuł Spanish Wine Specialist, a także Wine and Spirit Education Trust 3 Advanced.
Koszt szkolenia: 60,00 zł (promocyjna cena tylko dla studentów SWSM).
Kwotę tą należy wpłacić na swoje indywidualne konto, na które wpłacają Państwo czesne.
Opłatę za szkolenie należy uregulować do dn. 12.05.2023. W tytule przelewu proszę wpisać "Szkolenie z Enologii".
Uczestnicy otrzymują CERTYFIKAT potwierdzający udział w szkoleniu.
Podstawowe informacje związane z produkcją wina.
Nauka degustacji wg standardów międzynarodowych (Wine and Spirit Education Trust) – omówienie techniki degustacji (oko, nos, usta).
Najważniejsze szczepy winorośli (białe i czerwone).
Mity związane z winem.
Dobór szkła do rodzajów wina.
Przechowywanie wina.
Jak czytać etykiety? (Nowy Świat i Europa).
Podstawowe informacje na temat doboru wina do potraw.
Zapisy są prowadzone do dnia 12.05.2023 lub do wyczerpania miejsc na podstawie zgłoszeń mailowych. Zgłoszenia proszę wysyłać na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript. . W treści maila należy podać nazwę szkolenia "Enologia".
Liczy się kolejność zgłoszeń. Szkolenie odbędzie się pod warunkiem zebrania grupy 20-sto osobowej w danym terminie.
UWAGA!!! Zgłoszenie mailowe jest równoznaczne z deklaracją dokonania opłaty za udział w szkoleniu.
SWSM we współpracy z firmą MARINEX International Sp. z o.o. zaprasza Studentów SWSM na wykład pt.
SWSM i MARINEX International Sp. z o.o.
23.05.2023 (wtorek) godz. 15.30 AULA SWSM
Udział BEZPŁATNY.
Uczestnicy otrzymują CERTYFIKATY.
Wykład wygłosi mgr Jagoda Dudek – mgr biotechnologii medycznej, dietetyk - przedstawicielka firmy MARINEX International Sp. z o.o., która od prawie 25 lat bada rolę wyższych tłuszczów budulcowych w organizmie człowieka. Jest producentem żywności specjalnego przeznaczenia medycznego BioMarine Medical Immuno & Neuro Lipids, BioCardine® Omega-3, BioMarine® 1140 oraz suplementu Nucleviital® Q10 Complex.
Depresja to jedna z chorób najczęściej pojawiających się w najbliższym środowisku. W pandemicznym i wojennym, przygnębiającym otoczeniu dotyka ona coraz większej ilości osób. WHO szacuje, że do 2030 roku stanie się ona największym problemem zdrowotnym. 60% Polaków deklaruje objawy depresji występujące przynajmniej raz w roku przez dwa tygodnie. Zaś choroby serca i układu krążenia to problem blisko 1,5 miliona Polaków. Incydenty sercowo-naczyniowe są główną przyczyną zgonów w Polsce, a liczba osób chorujących na serce stale rośnie.
Dieta, obok aktywności fizycznej odgrywa kluczową rolę w zapobieganiu tworzenia się blaszek miażdżycowych, utrzymywania lipidogramu na prawidłowym poziomie oraz obniżania poziomu markerów przewlekłego stanu zapalnego o niskim natężeniu. To właśnie przewlekły stan zapalny w organizmie, nieprawidłowy profil cytokin prozapalnych i podwyższony poziom hsCRP jest bezpośrednio związany z występowaniem epizodów sercowo-naczyniowych.
Nasz mózg może pracować w zgodzie ze swoją fizjologią, ale niezbędnie potrzebuje do tego prawidłowo skomponowanego żywienia bogatego w wyższe tłuszcze takie jak: DHA, DPA, HPA, EPA, ETA, ETE, kwas nerwonowy, skwalen, alkiloglicerole.
Nasza dieta jest niezwykle uboga w ryby, a odpowiednia podaż wyższych tłuszczów budulcowych jest kluczowa dla utrzymania równowagi w poziomie cytokin prozapalnych i przeciwzapalnych. Zapraszam na webinar, w trakcie którego przedstawię wyniki badań wskazujące w jaki sposób organizm wykorzystuje wyższe tłuszcze budulcowe do uruchomienia procesów immunomodulacji i dlaczego ma to pozytywny wpływ na serce i układ nerwowy.
Zapisy prowadzimy do dn. 16.05.2023 lub do wyczerpania miejsc
Zgłoszenia prosimy przesyłać na adres
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.
w treści podająć imię, nazwisko, nr albumu, a w tytule Wykład Marinex - 23.05.2023.
Biuro Karier SWSM oraz firma SANPROBI Sp. z o.o. Sp.k. zapraszają na szkolenie – wykład pt.:
Udział w szkoleniu: BEZPŁATNY
Trener: dr Iwona Lizończyk
Uczestnicy otrzymują zaświadczenie o uczestnictwie w wykładzie. Firma zapewnia foldery reklamowe, ulotki, poradniki.
definicja mikrobioty i mikrobiomu,
rola w patofizjologii różnych schorzeń (np. cukrzycy, nadwagi, otyłości, zaburzeniach psychicznych),
definicja probiotyku,
najważniejsze badania kliniczne z wykorzystaniem szczepów probiotycznych.
26.04.2023 (środa), godz. 16:00-17:00, AULA SWSM
Zapisy prowadzimy do dn. 19.04.2023 lub do wyczerpania miejsc. Zgłoszenia prosimy przesyłać na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript. w treści podając imię, nazwisko, nr albumu, grupę.
Informacje na temat firmy: http://www.sanprobi.pl/o-firmie
Biuro Karier i MARINEX International Sp. z o.o. zapraszają na wykład:
SWSM i MARINEX International Sp. z o.o.
16.03.2023 (czwartek) godz. 16.30 AULA SWSM
Udział BEZPŁATNY.
Uczestnicy otrzymują CERTYFIKATY.
Wykład wygłosi mgr Jagoda Dudek – mgr. biotechnologii medycznej, dietetyk - przedstawicielka firmy MARINEX International Sp. z o.o., która od prawie 25 lat bada rolę wyższych tłuszczów budulcowych w organizmie człowieka. Jest producentem żywności specjalnego przeznaczenia medycznego BioMarine Medical Immuno & Neuro Lipids, BioCardine® Omega-3, BioMarine® 1140 oraz suplementu Nucleviital® Q10 Complex.
Najważniejsze układy i narządy naszego organizmu są zbudowane z tłuszczów takich jak EPA, DHA, DPA, ETE, HPA, kwas nerwonowy, alkiloglicerole, skwalen i wiele innych tłuszczów. Dostarczając z dietą tłuszczów umożliwiamy organizmowi uruchamianie wszystkich niezbędnych procesów fizjologicznych przyczyniających się do homeostazy w organizmie. Brak tych procesów lub ich niedostateczne funkcjonowanie przyczynia się do powstawania chorób cywilizacyjnych takich jak:
choroby serca i układu krążenia
nowotwory, choroby autoimmunologicze
depresja, choroby neurodegeneracyjne,
choroby skóry
W trakcie wykładu zostaną omówione:
wpływ nieprawidłowej kompozycji tłuszczów w diecie na powstawanie chorób cywilizacyjnych,
zaburzenia homeostazy w pracy poszczególnych układów w organizmie towarzyszące wszystkim chorobom cywilizacyjnym,
czym jest przewlekły stan zapalny o niskim natężeniu i jak go diagnozować,
prawidłowa kompozycja diety w tłuszcze w zależności od stanu zdrowia pacjenta,
jak wyższe tłuszcze budulcowe są wykorzystywane przez organizm, aby przywrócić homeostazę i prawidłowe funkcjonowanie najważniejszych układów i narządów,
wyniki badań u pacjentów stosujących w diecie wyższe tłuszcze budulcowe jako element terapii chorób przewlekłych.
Zapisy prowadzimy do dn. 13.03.2023 lub do wyczerpania miejsc.
Zgłoszenia prosimy przesyłać na adres
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.
w treści podająć imię, nazwisko, nr albumu.
Biuro Karier zaprasza na Szkolenie warsztatowe:
Dzień I: 23.11.2022 (środa) godz. 16:00 - 21:00 (6 godzin dydaktycznych)
Dzień II: 30.11.2022 (środa) godz. 16:00 - 19:15 (4 godziny dydaktyczne)
Czas trwania warsztatu: 2 spotkania – łącznie 10 godzin dydaktycznych
Liczba uczestników: 12 osób
Prowadzący: mgr Marcin Osowski
Koszt szkolenia: 120,00 zł (promocyjna cena tylko dla studentów SWSM)
Kwotę tą należy wpłacić na swoje indywidualne konto, na które wpłacają Państwo czesne. Opłatę za szkolenie należy uregulować do dn. 16.11.2022. W tytule przelewu proszę wpisać ”Szkolenie z Baristyki".
Uczestnicy otrzymują CERTYFIKAT potwierdzający udział w szkoleniu.
Dzień 1:
1. Wprowadzenie do tematu. (2h)
1.1. Krótka historia kawy.
1.2. Kawa jako surowiec.
1.3. Sposoby przygotowania kawy do spożycia:
1.4. Wpływ kawy na zdrowie.
2. Espresso i kawy na bazie espresso: (4h)
2.1. Omówienie rodzajów kaw na bazie espresso
2.2. Obsługa profesjonalnego ekspresu do kawy.
2.3. Obsługa młynka do kawy.
2.4. Spienianie mleka.
2.5. Omówienie zasad przygotowania espresso i innych kaw na jego bazie.
2.6. Przygotowanie espresso i napojów kawowych na bazie espresso.
Dzień 2:
3. Alternatywne metody parzenia kawy (4h)
3.1. Omówienie alternatywnych metod parzenia kawy.
3.2. Przygotowanie kawy za pomocą metody drip.
3.3. Przygotowanie kawy za pomocą chemexa.
3.4. Przygotowanie kawy za pomocą aeropressa.
3.5. Przygotowanie kawy za pomocą kawiarki.
3.6. Przygotowanie kawy za pomocą syfonu.
3.7. Przygotowanie kawy za pomocą frenchpressa.
Zapisy są prowadzone do dnia 16.11.2022 lub do wyczerpania miejsc na podstawie zgłoszeń mailowych. Zgłoszenia proszę wysyłać na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript. . W treści maila należy podać nazwę szkolenia BARISTYKA.
Liczy się kolejność zgłoszeń. Szkolenie odbędzie się pod warunkiem zebrania grupy 12-sto osobowej w danym terminie.
UWAGA!!! Zgłoszenie mailowe jest równoznaczne z deklaracją dokonania opłaty za udział w szkoleniu.
© Śląska Wyższa Szkoła Medyczna w Katowicach
40-085 Katowice (centrum), Mickiewicza 29
tel./fax 32 207 27 10
info@swsm.pl
Informujemy że ta strona stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Aby dowiedzieć się jak zarządzać plikami cookies, kliknij tutaj. | |
ZAMKNIJ |