
Szanowni Państwo,
uprzejmie informuję, że w związku ze wzrostem ryzyka zakażenia wirusem SARS-CoV-2 oraz kolejnymi przypadkami zachorowań na COVID-19 w Polsce, zgodnie z zaleceniami Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego, zawieszone zostają zajęcia dydaktyczne w uczelni w dniach od 12 do 25 marca 2020 r. (włącznie).
W związku z powyższym odwołane zostają także poniższe szkolenia:
16.03.2020 - VBody - URZĄDZENIA DO POMIARU I ANALIZY SKŁADU CIAŁA
17.03.2020 - SANPROBI - wykład pt.: „Mikrobiota jelitowa - narząd bakteryjny w zdrowiu i w chorobie”
23.03.2020 - LaLivia - Depilacja pastą cukrową
24.03.2020 - Creme Bar - Kremy Biomembranowe
25.03.2020 - STYLIZACJA RZĘS PRZEDŁUŻANIE I ZAGĘSZCZANIE RZĘS METODĄ 1:1
27.03.2020 - WARSZTATY Z MARTĄ FURDYNĄ
Nowe terminy szkoleń zostaną ustalone i opublikowane po przywróceniu zajęć w uczelni.
Biuro Karier SWSM oraz firma SANPROBI Sp. z o.o. Sp.k. zapraszają na szkolenie – wykład pt.: „Mikrobiota jelitowa - narząd bakteryjny w zdrowiu i w chorobie”
17.03.2020 (wtorek), godz. 16:00-17:00, sala 18.16 (wieża A, 18 piętro) ODWOŁANE
Udział w szkoleniu: BEZPŁATNY
Trener: Iwona Lizończyk
Uczestnicy otrzymują zaświadczenie o uczestnictwie w wykładzie.
Firma zapewnia foldery reklamowe, ulotki, poradniki.
Zapisy prowadzi Pani Aneta Janiga w dziekanacie do dn. 10.03.2020 r. Liczba miejsc jest ograniczona.
PROGRAM WYKŁADU:
• definicja mikrobioty, mikrobiomu,
• rola w patofizjologii różnych schorzeń (np. cukrzycy, nadwagi, otyłości),
• definicja probiotyku,
• najważniejsze badania kliniczne z wykorzystaniem szczepów probiotycznych
Informacje na temat firmy: http://www.sanprobi.pl/o-firmie
Biuro Karier SWSM oraz firma Vbody – Nutritional, Health & Sport Equipment
(znana jako VITAKO Sp. z o. o) zapraszają na szkolenie:
URZĄDZENIA DO POMIARU I ANALIZY SKŁADU CIAŁA.
Udział w szkoleniu: BEZPŁATNY
Trener: Roksana Czarnas
Uczestnicy otrzymują certyfikat.
Minimalna liczba uczestników: 20 os.
Maksymalna liczba uczestników: 30 os.
03.03.2020 (wtorek), godz. 16:00-19:00, sala 214A (PK2)
NOWY TERMIN: 16.03.2020 (poniedziałek), godz. 14:00-17:00, sala 214A (PK2) ODWOŁANE
Zapisy prowadzi Pani Aneta Janiga w dziekanacie do dn. 12.03.2020 r.
Liczba miejsc jest ograniczona.
Część teoretyczna:
1. Wykorzystanie Urządzeń do Pomiaru i Analizy Składu Ciała Człowieka w Gabinecie Dietetycznym.
Prezentacja metody bioimpedancji elektrycznej oraz krótkie omówienie innych metod, w tym klinicznych, które mogą być wykorzystane do analizy składu ciała człowieka.
Podstawy teoretyczne analizy boimpedancji elektrycznej (BIA).
Przeciwwskazania do zastosowania BIA.
Czynniki warunkujące otrzymanie wiarygodnych i powtarzalnych wyników.
Metodyka wykonania pomiaru składu ciała.
Otrzymywane parametry.
Przegląd urządzeń do pomiaru składu ciała i parametrów antropometrycznych.
2. Podstawowe pomiary antropometryczne
Pomiar wysokości ciała
Pomiar masy ciała
Pomiar obwodu talii
Pomiar obwodu bioder
Pomiar obwodu ramienia
Pomiar grubości fałdów skórno-tłuszczowych
Pomiar wskaźnika masy ciała BMI
Stosunek obwodu talii do obwodu bioder (WHR)
Stosunek obwodu talii do wysokości ciała (WHtR)
Cześć praktyczna:
1. Praktyka wykonywania analizy składu ciała człowieka z użyciem różnych rodzajów analizatorów.
2. Przegląd najważniejszych przyrządów antropometrycznych oraz nauka ich zastosowania.
Informacje na temat firmy: https://vitako.pl/strona-n/o-firmie,5.html
Podczas szkolenia w Inspektoracie Weterynarii zostaną Państwu zaprezentowane pracownie:
pracownia mikrobiologii
pracownia chemiczna
Uczestnicy będą mieli możliwość obserwacji pracy w akredytowanym laboratorium. Zostaną zapoznani z:
procedurami systemu jakości i walidacją metod badawczych,
badaniami wykonywanymi technikami instrumentalnymi takimi jak: chromatografia cieczowa (HPLC), chromatografia gazowa (GC), absorpcyjna spektrometria atomowa (ASA).
OPIEKUNOWIE ZAJĘĆ:
dr Katarzyna Duda-Grychtoł
dr Jadwiga Nędza
TERMIN SZKOLENIA: 05.03 2020 r. (czwartek)
Grupa I: godz. 9:00 - 11:00
Grupa II: godz. 11:00 - 13:00
Grupa III: godz. 13:00 - 15:00
ADRES: Katowice ul. Brynowska 25a
ZAPISY:
Chętne osoby prosimy o nadsyłanie zgłoszeń do dnia 02.03.2020 r. na adres
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.
. W treści wiadomości proszę podać: imię, nazwisko, nr albumu, grupę I, II lub III.
Aby umożliwić Państwu udział w zajęciach, Dział Planowania nie przewiduje w tym dniu zajęć dla studentów kierunku dietetyka. Liczba miejsc jest ograniczona (maksymalnie 14 osób w jednej grupie). Liczy się kolejność zgłoszeń.
Prowadzący: Prorektor ds. współpracy z otoczeniem społeczno-gospodarczym Pan mgr Marek Maryniak
Termin wykładu:
25.11.2018r. (niedziela) godz. 08:00-09:30, AULA WP (Aula kinowa)
28.11.2018r. (środa), godz. 16:30-18:00, AULA SWSM
Wstęp wolny - nie prowadzimy zapisów.
Już na wstępie wykładu będziemy musieli coś ważnego wyjaśnić. Przedstawione tam zasady etykiety i obowiązujące reguły, mogą być całkowicie sprzeczne z Twoją luzacką wizją świata. Nie możesz z tego powodu ani się martwić ani czuć niekomfortowo. To Ty tworzysz swój styl i masz prawo, jeśli nie obrażasz uczuć innych ludzi, stosować ten styl jeśli tylko chcesz. Gdy jednak przyjdzie pracować Ci w wielkiej korporacji, firmie, w dyplomacji, biznesie, administracji i administracji międzynarodowej, a ponad to będziesz chciał osiągnąć sukces, nie masz wyjścia, będziesz zobowiązany wdrożyć etykietę biznesu – czy Ci się to podoba, czy nie. Może zatem warto, tak na wszelki wypadek poznać podstawowe reguły i zasady savoir-vivre obowiązujące w biznesie i administracji, ale także w życiu … studenckim .
Jedna z podstawowych zasad savoir-vivre często ujmowana jest w postaci maksymy: „Nie lekceważcie drobnostek, ponieważ od drobnostek zależy doskonałość, a doskonałość nie jest drobnostką”.
Zapraszamy wszystkie studentki i studentów na wykład poprowadzony w atmosferze przekazu merytorycznego, z niemałą dozą humoru.
© Śląska Wyższa Szkoła Medyczna w Katowicach
40-085 Katowice (centrum), Mickiewicza 29
tel./fax 32 207 27 10
info@swsm.pl
Informujemy że ta strona stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Aby dowiedzieć się jak zarządzać plikami cookies, kliknij tutaj. | |
ZAMKNIJ |