
organizowanego w ramach
Zadaniem uczestników konkursu jest zaplanowanie i przygotowanie kolacji wzorując się na kuchni krajów basenu Morza Śródziemnego.
Celem konkursu jest przeniesienie Jury i publiczności w świat kuchni pełnej smaku, niezwykłego aromatu ziół, różnorodności ryb, owoców morza, świeżych warzyw i owoców, królestwa serów i oliwy z oliwek.
Wykonując potrawę należy przybliżyć jej pochodzenie, wyjaśnić czym jest zainspirowana, zaskoczyć pomysłowością i estetyką podania.
Do Turnieju zgłaszają się dwuosobowe drużyny.
Warunkiem uczestnictwa w Turnieju jest nadesłanie zgłoszenia do dnia 15.05.2022 r., oraz dostarczenie do dziekanatu lub przesłanie pocztą tradycyjną na adres Uczelni do dnia 31.05.2022 r. podpisanego oświadczenia
Na zwycięzców czekają atrakcyjne nagrody!