
Priorytet III .Szkolnictwo Wyższe dla gospodarki i rozwoju
Działania: 3.5 Kompleksowe programy szkół wyższych
Tytuł projektu: Wiedza, edukacja zintegrowany program rozwoju SWSM w Katowicach
Instytucja Pośrednicząca: Narodowe Centrum Badań i Rozwoju
Wartość projektu: 2 448 269,49 zł
Dofinansowanie: 2 374 451,49 zł
Podniesienie jakości kształcenia poprzez kompleksowe wsparcie SWSM w Katowicach i wzrost kompetencji min. 80% z 296 studentów Kosmetologii i Dietetyki I i II stopnia (276K, 20M), zwiększenie szans studentów SWSM na rynku pracy poprzez wsparcie świadczenia wysokiej jakości usług przez ABK SWSM, usprawnienie procesu zarządzania w SWSM poprzez wsparcie informatycznych narzędzi zarządzania, tworzenie otwartych zasobów edukacyjnych, zwiększenie kompetencji zarządczych kadr kierowniczych i administracyjnych (min. 14 pracowników uczelni, w tym 12K) do 31.12.2023 r.
W ramach projektu prowadzone będą następujące działania:
analiza składu ciała i diagnostyka skóry w praktyce kosmetologicznej
pogłębiona metoda somatometrii w praktyce kosmetycznej
nieinwazyjna metoda zwiększania efektywności działania preparatów kosmetycznych
profesjonalna diagnostyka podologiczna
język migowy/warsztat kompetencji interpersonalnych - kompetencje szyte na miarę
savoir-vivre w kontaktach zawodowych
efektywna komunikacja i współpraca w zespole
dietetyka w medycynie estetycznej
Wizyty studyjne w zakładach produkcyjnych (optymalizacja receptury kosmetycznej) oraz zadania praktyczne realizowane w ramach zespołów projektowych (Kosmetologia I stopnia: Wykorzystanie aparatury do oceny stopnia nawilżenia i elastyczności skóry po zastosowaniu serii zabiegów mezoterapii bezigłowej, Kosmetologia II stopnia: Wykorzystanie aparatury do oceny stanu skóry ud po zastosowaniu serii zabiegów radiofrekwencji).
Harmonogram:
warsztaty przeprowadzone zostaną w okresie: XII'2018 - XI'2023
wyjazdy studyjne: XII'2018 - XI'2023
zajęcia zespołów projektowych: X'2019 - XI'2023
Konkretne terminy poszczególnych form wsparcia będą publikowane na stronie www
W projekcie przewidziano warsztaty z tematów:
suplementy diety aspekty zdrowotne i legislacyjne
psychodietetyka wzmacnianie i wzbudzanie motywacji pacjenta
kuchnia molekularna
stratygrafia w diagnostyce dietetycznej
dietoterapia z wykorzystaniem aparaturowych metod antropometrycznych
język migowy/ warsztat kompetencji interpersonalnych - kompetencje szyte na miarę
dietetyka w onkologii
dietetyka w medycynie estetycznej
Wizyty studyjne w centrum leczenia otyłości oraz zadania praktyczne realizowane w ramach zespołów projektowych (Analiza żywnościowa metodą ELISA).
Harmonogram:
warsztaty przeprowadzone zostaną w okresie: XII'2018 - XI'2023
wyjazdy studyjne: V'2019 - XI'2023
zajęcia zespołów projektowych: III'2019 - XI'2023
Konkretne terminy poszczególnych form wsparcia będą publikowane na stronie www.
W ramach projektu doradca zawodowy w okresie II'2019 do XII'2023 będzie prowadził indywidualne poradnictwo w formie spotkań ze studentami w zakresie rynku pracy i/lub przedsiębiorczości.
Harmonogram: I'2019-VIII'2022.
W projekcie przewidziano szkolenia, na które zostaną skierowani przedstawiciele władz uczelni, kadra kierownicza i kadra administracyjna wg. zdiagnozowanego zapotrzebowania i wg. kwalifikacji. Lista pracowników zakwalifikowanych na szkolenia zostanie zatwierdzona przez Kanclerza.
Harmonogram: wszystkie szkolenia są zaplanowane na lata 2019 - 2023 r.
W ramach projektu zostaną opracowane i zamieszczone na platformie elektronicznej Moodle materiały dla 20% zajęć kształcenia ogólnego i zajęć podstawowych dla kierunku Kosmetologia i Dietetyka studia I i II stopnia, co ułatwi studentom, w tym z niepełnosprawnościami, dostęp do wiedzy.
Harmonogram: 2019 - 2021 r.
W ramach zadania zostaną przygotowane i zlecone tłumaczenia informacji znajdujących się na stronie głównej serwisu www uczelni na j.angielski, rosyjski i ukraiński.
Harmonogram: I'2019-VIII'2022.
W ramach projektu zostanie stworzony serwis responsywny strony www uczelni.
Harmonogram: I-XII 2019 r.
Kierunek |
Harmonogram |
Zadanie 1.
|
Pobierz PDF |
Zadanie 2.
|
Pobierz PDF |
Zadanie 3.
|
Pobierz PDF |
Zadanie 5.
|
Pobierz PDF |
W razie pytań prosimy o kontakt: 32 207 31 00 / 32 207 27 11 oraz pod adresem e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.